Ook onderdeel van
FavoriteLoadingZet op mijn favorietenlijst fietsers

Shalom! – de Joodse gemeenschap

Georganiseerd door -> Antwerpen Averechts

T 00 32 (0)3 338 39 39

www.antwerpenaverechts.be

 

Voor één dag te gast bij Benjamin, Moshe en hun vrienden! Bijzondere stadswandeling door de Joodse buurt.

 

Nergens in België is de joodse gemeenschap in al haar diversiteit zo duidelijk aanwezig als in Antwerpen. Is het toeval dat zij hier wortel schoten in de buurt van een 19de-eeuws treinstation? Of kan hun aanwezigheid veel verder getraceerd worden?

 

Pajes, gefillte Fish, mezoeza’s, menora’s – het ‘verstrooide’ volk van het Boek houdt er een cultuur met fascinerende, grensoverschrijdende wortels op na. Onverbrekelijk verbonden met onze eigen wereld, en toch zo vreemd.

 

Tijdens deze wandeling bent u voor één dag te gast bij Benjamin, Moshe en hun vrienden. Een gids van Antwerpen Averechts zet u ‘s morgens op weg bij een tas koffie en geeft ‘s namiddags de nodige toelichtingen bij wat u onderweg beleefde. Maar voor de rest nemen de joodse gastheren en -vrouwen het woord. In een synagoge, in een restaurant vertellen ze honderduit over hun feesten, werken en bidden. Over jood- en Belg-zijn.

 

En het eten? Daarmee kan u kennismaken tijdens een vingerlikkende lunch bij een wereldvermaarde koosjere traiteur… Mazel tov!

 

 

 

3 reacties op “Shalom! – de Joodse gemeenschap”

 1. Willemien Knulst 18 april 2017 at 19:51 #

  Beste, is het mogelijk om deze wandeling te boeken voor vrijdag 26 mei?
  Graag verdere informatie en prijsopgaaf voor drie personen.
  Met vriendelijke groeten, Willemien Knulst

 2. Gerineke 25 februari 2019 at 10:17 #

  Beste heer/mevrouw,

  Op uw website las ik over rondleidingen door de Joodse buurt. Deze week (maandag t/m. woensdag D.V) hoop ik in Antwerpen te zijn. Het lijkt mij interessant om een rondleiding te doen. Graag hoor ik wat de mogelijkheden zijn voor deze week en waar deze rondleidingen beginnen.

  Alvast bedankt voor uw reactie!

  M.v.g. Gerineke

 3. Marianne Kik 3 mei 2019 at 07:30 #

  Voor een groep van ongeveer 50 personen wil ik een excursie door Joods Antwerpen organiseren op 6 oktober vanaf 13.00 uur. Is dit mogelijk via u ? Mag ik dan graag de kosten weten en of 6 oktober past bij u en wat het programma inhoudt ?

  Met vriendelijke groet,,
  Marianne Kik

Geef een reactie