Ook onderdeel van
FavoriteLoadingZet op mijn favorietenlijst zwart

Zwart van ‘t Volk

Georganiseerd door -> De8

In samenwerking met Antwerpen Averechts

T 00 32 3 260 39 39

www.antwerpenaverechts.be

 

Zwart van ‘t Volk is een ontdekkingsreis door de gekleurde geschiedenis van ‘t Stad.

 

Het project verzamelt twee wandelingen langs de Antwerpse migrantengemeenschappen. Wie is wanneer gekomen? En waarom? Hoe staan die migranten vandaag in de samenleving? En hoe bekijkt de oude Antwerpenaar deze nieuwe Antwerpenaars? Zwart van ‘t Volk is een initiatief van het Antwerps minderhedencentrum de8 www.de8.be

 

De8 wil met dit project de Antwerpenaar vertrouwd maken met migratiegeschiedenis en diversiteitsdenken. Migratie is van alle tijden. Nog niet zo lang geleden waren de Vlamingen zélf nog migranten. Bovendien hebben de migrantengemeenschappen van vandaag veel te maken met ons eigen verleden. Wij en zij: we zijn verbonden. En we zullen dat in de toekomst enkel meer zijn. Oefeningen in ‘samenleven in diversiteit’ zijn dus broodnodig. Elkaars geschiedenis leren kennen, is dan een eerste stap.

 

Je kunt deze wandeling alleen maken, met een stadsplan en een audiogids (ZIP-bestand, 74 MB), die je zo op je mp3-speler kan downloaden. Per halte krijg je het hele verhaal én boeiende getuigenissen van de mensen zelf.

 

No comments yet.

Geef een reactie