Ook onderdeel van
FavoriteLoadingZet op mijn favorietenlijst colvenier

Huis de Colvenier

Sint-Antoniusstraat 8,

2000 Antwerpen
T 00 32 477 23 26 50

www.colvenier.be (zo en ma gesloten)

 

Ik denk het historisch centrum van Antwerpen aardig te kennen, maar toch word ik steeds weer verrast. Blij verrast dit keer.

 

Want nog niet eerder had ik gehoord van Huis de Colvenier en nu liepen mijn man en ik er bij toeval langs. Natuurlijk niet zonder er even binnen te gluren. En hier volgde een tweede verrassing; wij werden heel hartelijk ontvangen door chefkok Patrick en kregen direct een rondleiding door het restaurant, ampoule de open keuken en de wijnkelders. Deze wijnkelders stammen uit 1897 en zijn de perfecte plek voor een aperatief voorafgaand aan je 3, check  4, 5 of 7-gangendiner. Genieten van een 5-gangendiner inclusief kwaliteitswijnen uit de wijnkelder kost je € 100,00 per persoon, maar dan ben je wel een hele avond onder de pannen. Overigens is Huis de Colvenier ook open voor de lunch, dus ook als je een dagje Antwerpen doet kun je hier culinair genieten!

 

Huis de Colvenier is gevestigd in een oude patricierswoning en de klassieke en sfeervolle inrichting van het restaurant past hier helemaal bij. Zodra je de statige hal binnenkomt voel je de geschiedenis van het pand. Ondertussen worden een aantal luxe appartementen voorzien in hetzelfde pand. Dus na een avondje uitgebreid dineren kun je dan zo je bed in rollen om de volgende dag Antwerpen te ontdekken. Ik kan niet wachten tot ze te klaar zijn!

 

No comments yet.

Geef een reactie