Ook onderdeel van
FavoriteLoadingZet op mijn favorietenlijst wereld1

Op Wereldavontuur

Georganiseerd door -> Culinaire Wandelingen

T 00 32 (0)493 72 28 56 (best bereikbaar van 8 tot 13h)
www.culinairewandelingen.be

 

Antwerpen is een wereldstad. Niet alleen is de stad een belangrijk centrum van internationale handel, maar liefst 170 verschillende nationaliteiten zijn vertegenwoordigd in Antwerpen.

 

Dat merk je in het straatbeeld, symptoms dat merk je ook aan de eetcultuur die invloeden van de hele wereld ondergaat. “Als het in Antwerpen niet te vinden is, bestaat het waarschijnlijk niet…” zit niet ver naast de realiteit. China Town, de Joodse buurt, de Spanjaarden en de Portugezen aan het Sint-Jansplein en de Paardenmarkt, Indiërs uit de diamantwereld, de Turkse winkels, de Afrikaanse gemeenschap aan het De Coninckplein….

 

Op Wereldavontuur in Antwerpen neemt je mee langs een aantal belangrijke culturen. Uiteraard wordt gezocht naar het hoe en waarom van concentraties in bepaalde buurten in Antwerpen. Dat deze wandeling ‘smaakvol’ ingevuld wordt staat buiten kijf.

 

Deze wandeling wordt georganiseerd door Culinaire Wandelingen. Voor meer informatie over deze wandeling en andere wandelingen ga je naar de website.

 

 

No comments yet.

Geef een reactie