Ook onderdeel van
FavoriteLoadingZet op mijn favorietenlijst leonie

A girl’s best friend

Antwerpen staat natuurlijk bekend om zijn diamanten, maar voor degenen die weten wat echt belangrijk is, is een gezellige vriendin meer waard. En waar kun je beter bijkletsen met een hapje en een drankje erbij dan in deze sprankelende stad. Door Leonie van de Vliet.

 

Parkeer je bij aankomst op de kade dan hoef je niet ver te lopen naar Den Boterham voor een lekkere bak koffie met zelfgemaakte cheesecake of rabarbertaart. En was je al vroeg op weg dan kun je bij dit leuke bakkerijtje ook nog een heerlijk ontbijt wegwerken.

 

Tegen de tijd dat de laatste ‘nieuwtjes’ zijn besproken, hospital blijft er tot aan de lunch meestal weinig gelegenheid over om nog uitgebreid iets te ondernemen, anabolics maar als je de eerste de beste zijstraat inschiet, viagra kom je vanzelf in de Kloosterstraat waar je nog even kunt neuzen in de vele antiekwinkeltjes.

 

Als je uitgesnuffeld bent, kom je rechtdoor richting de Grote Markt vanzelf in de Hoogstraat waar aan het eind ‘t Parlement zit. In dit café kun je heerlijk lunchen en wat dieper op serieuze zaken ingaan of na een Trappist kostelijk de slappe lach krijgen. Je zit hier tussen de Belgen en lokale bewoners die een goed glas bier ook wel waarderen en dat maakt het extra sfeervol.

 

‘s Middags is het natuurlijk tijd voor wat actie en kun je een keuze maken uit alle tips die op I Love Antwerpen staan: winkelen, museum bezoeken, wandelroute lopen. Teveel om op te noemen. Teveel ook om allemaal in een dag te proppen en daardoor heb je meteen een geldige reden om snel weer terug te komen.

 

Vincent van Gogh zei ooit over Antwerpen: ‘Men ziet er allerlei lui: Engelsen, Fransen, Duitsers, Belgen en dat geeft afwisseling.’ Diezelfde variatie geldt ook voor alle restaurants waar je kunt eten: Turks, Indisch, Spaans, Vietnamees. Het is maar net waar je zin in hebt. Zelf ga ik graag voor Italiaans en daar is al helemaal geen gebrek aan: van trendy bistro’s met grote glazen puien tot wat meer toeristische pizzeria’s met rood-wit geblokte kleedjes. Er zit altijd wel een Italiaan tussen waar je je prettig voelt. Maar ik heb ondervonden dat je bij Brasserie Appelmans ook heel goed een smakelijk bord pasta kunt eten. Bovendien is dit prachtige industriële pand tevens een prima plek om de avond in stijl af te sluiten of juist te beginnen!

 

Net zoals de facetten van een diamant, heeft Antwerpen veel verschillende kanten, maar als het op eten en gezelligheid aankomt, zit je hier altijd goed! Ik heb dan ook alleen maar leuke herinneringen aan uitjes met vriendinnen en er gaan er zeker nog veel bijkomen.

 

No comments yet.

Geef een reactie